De broers Teake en Ype van der Meulen
Klaas van der Meulen sr.
Luchtfoto 2019

Over ons

Van der Meulen Woudsend B.V. is gestart in 1965 met baggeren en transport over het water. Door de jaren heen hebben wij ons ontwikkeld tot een baggerbedrijf die ook gespecialiseerd is in het aanleggen en onderhouden van natuurlijke oevers en nat grondverzet.

Kijk hier voor een greep uit onze werkzaamheden.

Klaas Keimpes van der Meulen (geb. 1907) ging als kleine jongen voor het eerst aan het werk als bemanningslid op het schip van zijn vader. Hij is begonnen als hulp op dit schip. Klaas van der Meulen maakt zijn school niet af. Maar was een harde werker. Klaas trouwt met Willemke Slaverda uit Stavoren. Na hun trouwen kocht hij zijn eerste schip en is hij begonnen met ondernemen. Klaas en Willemke varen samen en krijgen vier kinderen. De zonen Teake en Ype gingen meewerken in de onderneming van hun ouders.

In 1967 kregen ze via Firma Nagelhout een klus van de Provinsje Fryslân: vervoeren van grond. Teake en Ype bedenken een efficiëntere manier voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Namelijk met behulp van een kraanschip. Ze komen erachter dat deze manier van werken zich ook goed leent voor andere klussen op en rondom het water. Dit alles was nieuw in Friesland en bleek succesvol. De zonen van Teake en Ype komen in 2002 in het bedrijf. Teake en Ype hebben tot 2012 samengewerkt. Nu zijn Klaas en Mark van der Meulen eigenaren.

Van der Meulen Woudsend B.V. staat voor kwaliteit. Wij hebben niet de ambitie om uit te groeien tot ‘een van de grootsten’. Maar wij willen wel graag een van de besten zijn. Wij zijn een onafhankelijk familiebedrijf met een hecht team van vaste medewerkers en inleenkrachten. We bouwen regelmatig zelf onze unieke werktuigen in onze werkplaats. We vinden het namelijk belangrijk om te innoveren en de tijd vooruit te zijn.

Daarom zijn onze kernwaarden:

Pionieren
Innoveren
Onafhankelijkheid
Passie


In de media

In de Leeuwarder Courant is er 7 november 2020 een stuk geschreven over kraanschip Triton.


Het eerste schip waar Ype en Teake kennis maken met het vak
Schip De Avontuur 1963
Teake van der Meulen
Ype van der Meulen 1978